Coada calului (Equisetum arvense)

Este o specie de planta ierboasa, perena. Este raspandita in Eurasia pana in Himalaya, China de Nord, Japonia, Insulele Canare si America.

 

Contine: dioxid de siliciu, vitamina C, flavanoide. Siliciu, de fapt, contribuie la integritatea tesutului conjunctiv asigura puterea, rezistenta si flexibilitatea si joaca astfel un rol important in starea fiziologica a arterelor. Siliciu este, prin urmare, un factor in mentinerea integritatii arterelor si se impune ca un element esential in profilaxia si tratamentul aterosclerozei precum si in sustinerea si refacerea sistemului osos. Actiune farmaceutica: Bronhodilatator, antimicrobian, antiseptic urinar, remineralizant, diuretic, expectorant. Contine, in functie de locul de amplasare, 3-16% acid silicic care produce un efect curativ foarte bun. 

 

Atat in medicina noastra traditionala cat si a altor popoare, Coada-calului se utilizeaza in special sub forma de infuzie, decoct si/sau macerat intr-un numar mare de afectiuni pentru actiunile: diuretice, hemostatice, antibaceteriene mineralizante, antianemice. Se recomanda in gastrite hiperacide si in ulcerul gastric, in edemele consecutive insuficientei cardiace, in tratamentul tusei, a tuberculozei pulmonare, pentru dezinfectarea aparatului urinar, stimularea diurezei, in tratamentul gutei ca adjuvant, pentru tratarea hemoragiilor uterine si in boli hepatice.

CUMPARA DE PE GEMANATURA.RO