Fenicul dulce (Foeniculum vulgare var. dulce)

Este o specie erbacee bienala sau perena, exclusiv de cultura, inalta pana la 1 – 2 m cunoscuta si sub numele de Molura. Se intalneste in regiunea mediteraneana, Asia de Sud-Vest, fiind cultivata pe tot globul. Fructele din Fenicul dulce contin 2 -6% ulei esential. Planta a avut reputatie inca din Antichitate cand era folosita pentru longevitate, curaj si putere.
 
Era considerata ca fiind o planta care neutralizeaza otravurile. Se foloseste in bolile ficatului, ale bilei si ca digestiv. Tot traditional se foloseste in obezitate, avand actiune estrogenica si ca galactagog (stimulent al lactatiei). Pe langa aceste recomandari se mai utilizeaza si in bronsite, astm bronsic si in helmintiaze. Datorita componentelor din aceasta specie si datorita uleiului esential, are o actiune antispastica si carminativa, stimulanta a secretiei lactate, fluidifianta a secretiilor bronsice. Are si actiune sedativa. Actiunea uleiului esential este considerata ca aperitiv, antiseptic, antispastic, carminativ, diuretic-depurativ, emenagog, expectorant, galactagog, laxativ, orexogenic, stimulent al circulatiei, splenic, tonic-stomahic si vermifug, util in edeme si sughit.
CUMPARA ACUM!
X

Pret produse: lei
Pret transport: lei
Total: lei

Comanda minimum 3 bucati
si beneficiezi de
TRANSPORT GRATUIT!

* Numai in orasele cu agentii ale serviciului de curierat rapid. In cazul in care comanda se face dintr-o locatie in afara ariei de acoperire a serviciului de curierat rapid, transportul se efectueaza prin serviciul de curierat al Postei Romane.