Hamei (Humulus lupulus)

Hameiul este o planta erbacee, perena, raspandita in Eurasia si America de Nord si care apartine familiei Cannabinaceae. In scop fitoterapeutic se utilizeaza florile femele si conurile de culoare galben-verzuie (fructele femela). Hameiul contine ulei volatil, ester valerianic, lupulina, humulona, rezint, substante minerale, tanin, derivati flavonici, substante estrogene. In sistemele vechi traditionale chineze si ayurvedice, conurile de Hamei asociate cu alte plante sunt utilizate cu proprietati sedative, in tensiunile nervoase, in diferite afectiuni: reumatice, ale cailor uro-renale, ginecologice, cefalee, indigestii, dispepsii, infectii bacteriene etc. In medicina noastra traditionala se foloseste ca sedativ, adjuvant in tratamentul tuberculozei, pentru stimularea poftei de mancare, pentru tratarea gutei etc. Hameiul se foloseste, dupa cum se stie, in procedeele de fabricare a berii.
 

Planta are actiune bacteriostatica, antispastica, diuretica, antiseptica, sedativa. Se utilizeaza in: blenoragie, rahitism, convalescenta, anemie, inapetenta, dispepsii nervoase, anorexie, insomnie, nevroze, anxietate, eczeme, herpes, dermatite, scorbut, enurezis, scrofuloza, paraziti intestinali, boli hepatobiliare, tuse, dismenoree, nevralgii, eretism genital, migrene, priapism, uretrita gonococica, hiperexcitabilitate sexuala, nimfomanie, leucoree, hiperaciditate gastrica, tuberculoza, stimularea lactatiei – sub forma de infuzie, decoct.
CUMPARA ACUM!
X

Pret produse: lei
Pret transport: lei
Total: lei

Comanda minimum 3 bucati
si beneficiezi de
TRANSPORT GRATUIT!

* Numai in orasele cu agentii ale serviciului de curierat rapid. In cazul in care comanda se face dintr-o locatie in afara ariei de acoperire a serviciului de curierat rapid, transportul se efectueaza prin serviciul de curierat al Postei Romane.