Musetel (Matricaria chamomilla)

Este o planta erbacee din familia Asteraceae. Floarea de musetel se utiliza ca planta medicinala in perioada lui Hipocrat, Discoride si Galen, fiind recomandat in numeroase afectiuni ca: antiseptic, antiinflamator, antispastic, stomahic, antialergic, antidiareic. 
 
Inflorescentele plantei contin ulei eteric (0,38- 0,81 %), glucide, cantitati mici de lipide (acid oleic, lindeic, cerotic, palmitic, stearic), acizi organici (clorogenic, sulicilic, caprinic), colina (0,32-0,35 %), acid nicotinic, vitamina B1, vitamina C, substante minerale cu elementele fosfor, potasiu, siliciu, fier, mangan, calciu, cupru, plumb, molibden, zinc etc.
 
Musetelul este tonic, bitter, stimulator, aromat, analgezic si medicament pentru stomac. Se mai recomanda si in tratarea febrei, derajamente stomacale, anxietate si insomnie.
 
Pe langa componentele musetelului enumerate mai sus se numara si un ingredient esential si anume: apigenina, ce are capacitatea de a scurta speranta de viata a celuelor cancerigene, in cazul cancerului mamar, ajutand si la stoparea raspandirii bolii in organism (Medical Daily). 
CUMPARA